2024 "goede voornemens" actie! Kronenburgsingel
515-1 in Arnhem

FAQ’s

FAQ’s (Veel gestelde vragen)

Wanneer mag ik opgaan voor examen.

De vraag op wanneer je op mag gaan voor examen hangt af van een aantal voorwaarden die benoemd zullen worden:

    • Nadat een leerling op regelmatige basis is komen trainen (2 maal per week) en de minimale lessen heeft getraind:

Minimale aantal lessen voldaan 10e kup (witte band) t/m 5e kup (blauw) zijn 24 (bij jeugd t/m 14 jaar geldt het dubbele aantal lessen, dus 48)
Minimaal aantal lessen voldaan 4e kup (blauw met witte streep) t/m 2e kup (rood met witte streep) zijn 36 (bij jeugd t/m 14 jaar geldt het dubbele aantal lessen, dus 72)
Minimaal aantal lessen voldaan 1e kup (rood met zwarte streep) op voor zijn/haar 1e dangraad zijn 72 (bij jeugd t/m 14 jaar geldt het dubbele aantal lessen, dus 144)

Minimaal aantal jaren op regelmatige basis is komen trainen voor zijn/haar 2e Dan: 2 jaar.

Minimaal aantal jaren op regelmatige basis is komen trainen voor zijn/haar 3e Dan: 3 jaar.

de leerling moet zich houden aan de gedragsregels tijdens en buiten de training. (hoe hoger de graduatie, des te hoger het gevraagde)

  • de leerling zal zich zo goed mogelijk aan de 5 erecodes houden. (hoe hoger de graduatie, des te hoger het gevraagde)
  • bekwaam zijn in de uitvoering van het examenvereiste voor zijn/haar graduatie
  • voor rode band en dangraden geldt dat ze een actieve rol spelen bij: de assistent uren, toernooien en school gerelateerde evenementen.

Indien hieraan voldaan is wordt dit door de leraar opgemerkt en de leerling wordt uitgenodigd om te laten deelnemen aan het examen.
Regelmatig vindt er een proefexamen plaats waar iedereen aan kan deelnemen. Dit meer een tussenfase om hetgeen te laten zien wat de persoon beheerst aan examenstof. Hierna kan de leerling nog de puntjes op de i zetten en zich voorbereiden voor het hoofdexamen.

Met deze uitleg wil Ho Sin Sul zich kenbaar maken dat kwaliteit in de zelfverdediging voorop moet staan. Een gekleurde band kunnen we in iedere winkel halen, maar het is juist de kunst om trots te zijn met de gekleurde band die behaald is.

 

Huldiging

Jaarlijks wordt er in Arnhem een centrale huldiging gehouden voor Nationale en Internationale Kampioenen. In onze groep zijn er heel wat mensen die op de NK en het WK in de prijzen zijn gevallen, natuurlijk een geweldige prestatie! De erkenning daarvoor vind je natuurlijk in jezelf en in de prijs die je daarvoor hebt verdiend. En natuurlijk ook in de trots van de mensen om je heen, je trainingsmaatjes, vrienden, ouders en familie en natuurlijk de Sabum Nim en de Kyosa Nim.

Vanaf heden heeft sportschool Ho Sin Sul de selectie verscherpt.

Om in aanmerking te komen voor de huldiging moet je in de prijzen gevallen zijn in één van de Dan-categorieën.Hierop wordt één uitzondering gemaakt: de Grote Kampioensprijs. Als je deze hebt gewonnen heb je laten zien dat je een ware kampioen bent. Je hebt in alle categorieën prijzen behaald en het grootste aantal punten binnengesleept. Hiervoor krijg je dan ook je erkenning via de huldiging, en ben je van harte uitgenodigd! Als je in aanmerking komt voor de huldiging zal de Sabum Nim je daar een uitnodiging voor geven waar verdere informatie in staat.